Find Your Balance 

Välkommen till Find Your Balance och utbildningar, playshops, retreater för dig som arbetar med eller är intresserad av rörelse, träning och balans!


Find Your Balance: En ny form av träning

”Find Your Balance” (FYB) är namnet på en ny typ av rörelseklasser, rörelseprogram samt Smarta Fötters konceptutbildning. Med fokus på fötter, höfter och balans är det en både rolig och varierande, tidvis tuff och framförallt mycket givande träning. Find Your Balance är utöver en lekfull och rolig träningsform, också en träning som ger levande fötter, stabila höfter och avsevärt bättre balans. Det är en träning som alla kan ha nytta av både i vardagen och i andra sammanhang.

Och så är det väldigt kul också!!


Playshop

Gå Smarta Fötters Find Your Balance playshop som antingen är 3 eller 4 timmar. Det är ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om fötter, höfter, rörlighet och balans. Du får också möjlighet att öva balans på balansstängerna. 


Instruktörsutbildningen

Instruktörsutbildningen passar utmärkt för dig som är rörelsecoach, personlig tränare, idrottslärare, idrottscoach, fysioterapeut, yogalärare eller gruppinstruktör på ett gym eller på Friskis & Svettis eller liknande. 


Vilka målgrupper och klienter du väljer att arbeta med efter utbildningen är upp till dig. 


Du kan självklart också gå denna utbildning enbart för din egen skull.


Massor av inspiration! 

Efter fyra dagars instruktörsutbildning så kommer du att ha massor av inspiration, minst 8 olika färdiga utmanande, roliga klasser/ program, Find Your Balance konceptet som du kan fortsätta att bygga nya och egna klasser och upplägg utifrån, bättre balans och sannolikt ont i rumpan! Du kommer också att vara certifierad Find Your Balance instruktör och kunna leda helt underbara annorlunda pass/ PT klasser/ utbildningar etc.


Inspirerade! 

Find Your Balance är inspirerat av en mängd olika vackra praktiker och traditioner: olika typer av yoga, kampkonst, dans, qigong, funktionell träning, natural movement, löpning med mera. Vi har hämtat inspiration från det vi tycker är roligt, som funkar och som ger oss den rörelse och träning vi upplever att vi mår bra av och behöver.


Grundprinciper 

Find Your Balance utgår från en rad förhållningssätt och grundprinciper kring klasser, träning och rörelse.

Dessa innebär bland annat:

  1. Börja från grunden. Fötterna är grunden.
  2. Rörelse är liv. Liv är rörelse
  3. Våra kroppar är designade att fungera perfekt
  4. Rörelseglädje - Frihet - Välbefinnande
  5. Skydda - Rätta till - Utveckla
  6. Be Smart - Have Fun - Find Your Balance
  7. Everything and Everyone is Connected


De olika elementen 

Find Your Balance klasser eller program består av alla eller några av nedanstående element:

Kommande Events


Hälsomässan Yogagames, Stockholm

9-10 oktober 2021 - Münchenbryggeriet

Intyg
Efter genomförd utbildning får du ett intyg.

Det är inga prov under utbildningen som du måste klara för att bli godkänd. Istället räknas närvaro och delaktighet som att du tillgodogjort dig kursinnehållet.


Observera att obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få intyg.Egna studier 
Böcker som ingår att läsa i samband med instruktörsutbildningen är: Todd Hardgrove – ”A guide to better movement” och Pa Sandberg – ”En handbok om fötter”.

Todd Hardgroves bok läser du lämpligen före utbildningen och Pa Sandbergs bok efter utbildningen då du får denna bok på utbildningen. Du får också en manual som sammanfattar och fördjupar utbildningen.